Un britanic care se specializa in criminalistica si era interesat de celebrul caz Jack Spintecatorul este suspectat ca a ucis trei prostituate.

Stephen Griffiths a fost retinut luni in Bradford. Barbatul in varsta de 40 de ani, pe care vecinii il numeau "ciudatul", este suspectat in legatura cu uciderea unei prostituate, Suzanne Blamires, care a disparut cu trei zile inainte. Politia ancheteaza in acest dosar si disparitia lui Shelley Armitage, 31 de ani, care a disparut in urma cu o luna, si a lui Susan Rushworth, 43 de ani, care nu a mai fost vazuta de aproape un an. Cele trei femei lucrau ca prostituate si erau dependente de heroina, cocaina si alcool, transmite NewsIn, citand Daily Mail.

Marti, un trecator a vazut bucati dintr-un corp omenesc plutind pe raul Aire, iar politia a stabilit ca este vorba despre parti din cadavrul unei femei. Capul femeii ar fi fost gasit intr-un rucsac, pe malul raului.

Griffiths studia la Universitatea din Bradford, specializandu-se in criminalistica. Pe un site inchis intre timp de politie, el se descria ca fiind "mizantropul care a adus ura in Rai". Pe acelasi site el listase numele a peste 50 de ucigasi in serie, printre care Ted Bundy.

Un vecin al suspectului a spus ca Griffiths se imprietenise cu prostituatele care lucrau in zona sa. Griffiths are si o diploma in psihologie. "Suferea de depresie. Spunea ca studiaza cazul Jack Spintecatorul si povestea ca are o iubita in Shipley", a declarat un alt vecin.

Cazul aminteste de un alt criminal in serie, care a terorizat regiunea in anii '70. Peter Sutcliffe a fost condamnat pentru 13 crime si sapte tentative de omucidere. Trei dintre victime au fost ucise in Bradford.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.