Conducerea sovietica a avut cel putin doua ocazii de a-l asasina pe Hitler, dar Stalin a anulat planurile, temandu-se ca Germania nazista ar putea incheia un acord de pace cu Occidentul, a declarat marti un fost general rus, relateaza RIA Novosti.
"A fost pus la punct un plan real de asasinare a lui Hitler in buncarul sau, dar Stalin l-a oprit brusc in 1943, temandu-se ca, dupa moartea lui Hitler, colaboratorii sai vor incheia un tratat de pace cu Marea Britanie si SUA", a spus Anatoli Kulikov, presedintele Clubului comandantilor, potrivit NewsIn.

"Avem documente ce confirma ca astfel de discutii au avut loc"
, a precizat el.

El a mai spus ca URSS a avut inca o ocazie de a-l asasina pe Hitler in 1944, cand asasinul reusise sa se infiltreze in anturajul lui Hitler si conducerea nazista avea incredere in el.

"Un plan de asasinare a fost pregatit, dar Stalin l-a anulat din nou", a declarat fostul general.

Potrivit istoricilor straini, cel putin 17 planuri de asasinare a lui Hitler au fost puse la punct in perioada1939-1945.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.