Rezultatele unui studiu efectuat in Marea Britanie plaseaza iPhone-ul pe locul 8 in topul celor mai importante inventii din istorie, gadgetul Apple devansand trenurile, masinile, anticonceptionalele, incaltamintea sau camera foto.
Un studiu realizat pe un esantion de 4000 de britanici a scos la iveala ca iPone-ul este considerat mai important decat masinile, toalele moderne sau camerele foto. Primele lucruri care le-a venit majoritatii intervievatilor in minte au fost roata, urmata de avion, bec si internetul. Insa, cea mai surprinzatoarea a fost pozitia iPhone-ului in acest top (locul 8), facandu-l pe Steve Jobs sa se alature celor mai mai inventatori ai omenirii, care au inventat computerul, telefonul sau Penicilina.

Lance Batchelor (Tesco Mobile), cel care a realizat studiul, intervievand persoane cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani a declarat ca "Toate inventiile incluse in lista au schimbat lumea definitiv, chiar daca a fost ceva insignifiant cat o agrafa de birou, fie ca a fost ceva care a schimbat aspectul universului, cum ar fi motorul cu ardere interna, aceste inventii au fost gratificate ca fiind colosale" .

"Unele, cum ar fi masina de spalat sau roata, ne-au usurat traiul, in timp ce altele, precum tehnologia wireless sau internetul au "schimbat la fata" comunicarea. Insa, este uimitor sa vezi cat de mult este apreciat iPhone-ul, fiind plasat in perceptia oamenilor alaturi de Penicilina si fiind declarat o inventie mult mai importanta decat gadgeturile minune, din trecut (vezi busola)"
, a mai declarat acesta, potrivit Geekologie.

Potrivit Newslite.tv, primele 10 inventii, in opinia celor 4000 de britanici chestionati, sunt urmatoarele:
1. Roata
2. Avionul
3. Becul
4. Internetul
5. PC-ul
6. Telefonul
7. Penicilina
8. iPhone-ul
9. Closetul
10. Motorul cu ardere interna

Click aici pentru clasamentul compet (TOP 100 Invetii ale secolului).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.