Un mafiot italian condamnat pe viata pentru uciderea unui baiat de 13 ani a fost eliberat din inchisoare pentru ca suferea de depresie, relateaza Sky News.

Salvatore "Vito" Vitale a participat la uciderea adolescentului si la dizolvarea cadavrului in acid, relateaza NewsIn.

Mafiotul a facut parte dintr-o banda care l-a rapit pe Giuseppe Di Matteo in noiembrie 1993 pentru a-l face pe tatal acestuia, un mafiot devenit informator, sa nu spuna nimic autoritatilor. Ei l-au tinut pe băiat mai mult de doi ani. Cand au vazut ca tatal nu isi retrage declaratiile facute politiei, l-au strangulat pe adolescent si au dizolvat cadavrul in acid.

Vitale, cel care a furnizat acidul necesar, a fost condamnat la inchisoare pe viata.

Instanta a acceptat argumentele avocatului lui Vitale, care a spus ca acesta sufera de diabet, depresie si probleme cardiace si nu ar mai trebui tinut dupa gratii. Mafiotul s-a intors acasa in Palermo.

La fel s-a intamplat cu un alt mafiot Cosa Nostra, Giacomo Maurizio Ieni, 53 de ani, care a fost eliberat anul trecut si plasat in arest la domiciliu pentru ca era deprimat. Insa, in februarie, decizia a fost revocata si barbatul a revenit in inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.