De-a lungul vremii sexul feminin a avut un rol extrem de important in crearea istoriei. Numeroase femei au reusit sa schimbe mentalitatea popoarelor, sa dea lectii barbatilor sau sa uimeasca prin ceea ce faceau.

Eva Peron l-a ajutat pe sotul sau, Juan Peron, sa devina presedinte al Argentinei, profitand de postul pe care ea il avea la radio. A cochetat si cu actoria pentru ca mai apoi sa devina politician. Astfel, a inceput sa lupte pentru drepturile muncitorilor si ale femeilor. A fost diagnosticata cu cancer uterin la o varsta tanara. Desi a fost operata, boala si-a continuat evolutia. Eva s-a stins din viata la 33 de ani.

Anul 1809 a reprezentat anul in care prima femeie a primit un brevete in Statele Unite (15 mai). Mary Dixon Kies a realizat un proces de tesut cu fire de matase, devenind astfel prima femeie care a reusit sa isi pastreze drepturile pentru inventia sa.

Romanca Ana Aslan a fost medic specialist in gerontologie. S-a facut cunoscuta datorita descoperirii facute in anul 1952. Prepararea vitaminei H3 si, implicit, a medicamentului Gerovital H3 a fost recunoscuta in peste 30 de tari si a inceput sa fie folosita de catre majoritatea persoanelor de varsta a treia, diagnosticate cu boli cronice. In acelasi an a fost construit primul institut de geriatrie din lume -“Dr. Ana Aslan” - institut in care au fost tratate personalitati precum Chaplin, Claudia Cardinale sau Charles de Gaulle. De asemenea, John Kennedy a fost unul dintre oamenii cu renume care au optat pentru un tratament la domiciliu cu vitamina H3.

Oprah Winfrey, cea mai puternica femeie din showbiz-ul mondial a devenit celebra in urma emisiunii pe care o modereaza si care poate fi urmarita in peste 130 de tari. Emisiunea sa a fost pe primul loc in topuri timp de aproximativ 21 de sezoane consecutive. De asemenea, vedeta are o legatura extrem de stransa cu oamenii, ajutand numeroase familii nevoiase cu ajutorul fundatiei “Oprah Winfrey”, oferind burse studentilor care reprezinta cazuri sociale, si facand donatii pentru multe orfelinate si scoli din zona rurala.

Click aici pentru a descoperi alte 6 femei- minune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.