In premiera, Marea Britanie recruteaza un ambasador prin anunturi la mica publicitate. Foreign Office a cumparat spatii publicitare in mai multe ziare in cautarea unei "personalitati de calibru" pentru postul de ambasador la Vatican. Candidatul ideal trebuie "sa-si fi dovedit abilitatea politica si strategica, capacitatile diplomatice si umane" si sa aiba cunostinte foarte bune de franceza si italiana.

Salariul de baza este cuprins intre 42.640 de lire sterline (61.475 de euro) si 60.405 lire (87.090 de euro) pe an, la care se adauga o locuinta de serviciu si un buget de protocol care poate ajunge la 6.000 de lire sterline (8.650 de euro) pe an. Ministrul britanic de externe, Jack Straw, s-a pronuntat in decembrie in favoarea unei mai mari concurente pentru postul de ambasador la Vatican, iar o persoana din exterior ar putea fi recrutata daca va prezenta excelente competente pentru acest post.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.