Cercetatorii au ajuns la concluzia ca relatiile homosexuale sunt intalnite si la animale.
Un studiu realizat de catre Universitatea din Hawaii ce a avut ca subiecti o colonie de albatrosi a scos la iveala faptul ca o treime din perechile de pasari sunt formate din 2 femele, scrie The Telegraph. Astfel cercetatorii au descoperit ca dupa ce se imperecheaza cu masculii, femele albatros se intorc in cuib cu partenerele lor si incubeaza impreuna ouale. Pana acum expertii ornitologi nu au observat acest tip de comportament, deoarece, aparent, femelele si masculii acestei specii de pasari sunt foarte asemanatori.

Potrivit teoriei naturalistului Charles Darwin bazata pe "Selectia sexuala", implusurile sexual ale animalelor au ca scop principal reproducerea, in concluzie trebuie sa fie heterosexuale. Insa, noile studii sugereaza ca exista si animale cu alte orientari sexual, teorie considerate adesea de cercetatori drept o exceptie care se abate de la regula.

Unii biologi sunt de parere ca acest comportament gay manifestat la animale poate fi identificat la peste 1500 de specii diferite, iar rata frecventei este de o treime in toate cazurile, potrivit publicatiei The Medical News. Conform studiului realizat in Hawaii, o cincime dintre pinguinii crescuti in captivitate sunt gay, iar printre lebedele negre este un obicei foarte des intalnit sa-si creasca puii in cupluri de acelasi sex, pentru a asigura o protectie materna mai buna. Acest comportament a mai fost observat la girafe, fluturi, koala, delfini, caracatite, oi si multe alte specii care obisnuiesc sa duca o viata colectiva.

Petter Bockman, expert in studiile asupa homosexualitatii animalelor din cadrul universitatii din Oslo, a declarat pentru Daily Mail ca „animalele pot fi gay, desi aceasta denumire este folosita mai ales in cazul oamenilor, adaugand ca sexualitatea nu se rezuma doar la reproducere, ci si la a face comunitatea, turma, roiul etc. sa mearga, asadar, pentru unele specii, homosexualitatea este un comportament normal.”

Bruce Bahemihl, un alt cercetator din acelasi domeniu, din cadrul Universitatii din Wisconsin, a declarat ca animalele sunt mai degraba bisexuale, deoarece pentru a supravietui acestea sunt programate sa fie heterosexuale, indeplinindu-si functiile de reproducere. [Animalele nu se dau in vant dupa evolutionism, prefera homosexualitatea]

Exista si specialisti care neaga din start aceasta teorie. Spre exemplu, Dr Antonio Pardo, profesor de bio-etica la Universitatea Navarre, din Spania e de parere ca homosexualitatea nu se manifesta la animale. Potrivit Conservapedia, el declara ca acest comportament de relationare cu membri de acelasi sex, fiind mai degraba un soi de dominanta, comportament ce pare a fi homosexual.

Citeste si:
Criza energetică are un singur vinovat, susțin politicienii români:...
Criza energetică are un...

Profesorul Paul Harvey, seful catedrei de zoologie din cadrul Universitatii Oxford a declarat ca este gresit a folosi animalele drept exemplu pentru a sustine afirmatia ca „este natural sa fii homosexual”, adaugand ca acest tip de studii nu o sa furnizeze niciodata informatii edificatoare despre comportamentu uman, asa cum incearca unii biologi sa obtina. „Daca vrei sa aflii de oamenii sunt gay, intreaba-i pe ei”, a conchis acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.