A scris o carte de 312 de pagini despre Windows 7, are 4 atestate de inginer Microsoft, stie aproape 4 limbi straine...si are doar 9 ani. Va facem cunostinta cu Marco din Macedonia!
"Cu ajutorul cunostintelor, orice este posibil. Am proiectat propriul sistem, sistem care permite transmiterea de lectii in format de inalta definitie, in format mp4, si asta la o rata de transfer extrem de scazuta, de doar jumatate de megabit pe secunda", explica baiatul, potrivit CNN.

Marco invata la o scoala din Skopje, Macedonia, si este cel mai tanar inginer de sisteme Microsoft din lume. In afara de performantele sale informatice (a proiectat si instalat singur sistemul de televiziune pe internet la el in scoala), pustiul stie 3 limbi straine si o invata pe o a patra, iar pentru ca este un maestru desavarsit al limbii engleze le preda "engleza informatica" propriilor profesori de la scoala.

Secretul lui Marco este curiozitatea si dorinta de a invata, el insusi declarand ca "prin cunostinte, totul este posibil". Insa baietelul de 9 ani, nu se considera supradotat, iar atunci cand se joaca cu prietenii lui, uita ca detine atat de multe cunostinte. "Cand sunt cu prietenii mei ignor, pur si simplu, faptul ca sunt inginer de sistem", spune baiatul.

Potrivit specialistilor cea mai simpla explicatie a hiper-inteligentei lui este comunicarea deschisa din sanul familiei si mediul in care a fost educat, mama baiatului declarand ca parintii ii sunt in primul rand prieteni si discuta despre aproape orice. Psihologii sunt de parere ca "Marco si-a accelerat functiile creierului, care trece prin etapele de dezvoltare a gandirii extrem de repede".

In cursul acestei luni, Marco va merge in Muntenegru, unde va prezenta Guvernului un sistem de transmisie TV pe care el insusi l-a dezvoltat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.