Un restaurant de fite din Londra se mandreste ca are in meniu cea mai scumpa omleta din lume, care costa 90 de euro portia si este preparata din oua de pescarus.
Ouale, care au o coaja verde-maronie, sunt putin mai mari decat cele de gaina si sunt aduse restaurantului de catre diversi furnizori, majoritatea fiind de la familiile instarite care au pescarusi pe proprietatile lor. Potrivit Luxuo, aceasta piata a oualor de pescarus nu este foarte dezvolatata, in Anglia doar 40.000 de oua fiind comercializate anual.

"Ouale de pescarus sunt foarte rare si sunt "podoabe pretioase" in afara sezonului". In plus, au un gust magnific, foarte usor, din care iese o omleta foarte pufoasa, dar si ridicol de scumpa", a declarat Ranald Macdonald, proprietarul si fondatorul restaurantului londonez Boisdale, citat de The Telegraph.

Omleta din Boisdale a intrat cu siguranta in topul celor mai scumpe specialitati culinare din lume, care se gasesc in magazine sau restaurante. Sandvisul McDonald (ce poarta numele creatorului sau Scott McDonald), comercializat in magazinele Selfridges, costa 85 de euro si este cel mai scump din lume, potrivit BBC. Sandvisul ce continea carne de vita (wagu, o rasa de bovine japoneze crescute cu o dieta speciala de grane si bere), era vandut la acest pret in 2006 si era considerat un "sandvis pentru snobi".
In aceasta lista de specialitati exorbitant de scumpe, se gaseste su Pizza Royale 007, preparata de un bucatar scotian, pentru un avocat putred de bogat, care a platit 2.000 de euro pentru ea. Potrivit LuxuryLaunches, pizza respectiva avea un topping de aur comestibil (folosit adesea de bucatari pentru a-si decora preparatele), rac marinat in coniac, caviar inmuiat in sampanie si vanat.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.