Bogdan Onac, profesor universitar doctor al Facultatii de Biologie si Geologie (UBB) din Cluj, si profesor asistent al Universitatii South Florida este primul geolog roman care a reusit performanta publicarii unui articol intr-una din cele mai bine cotate reviste de stiinta din lume, saptamanalul Science.
Potrivit Adevarul, profesorul Onac a demarat o cercetare in 2005, cooptand alti sase cercetatori, trei spanioli, doi americani si o italianca in cinci pesteri din Mallorca, reusind sa prabuseasca teoria conform careia toate perioadele glaciare se repeta la fiecare 100.000 de ani.

Onac nu se afla la prima cercetare valoroasa, care ar fi putut fi remarcata printr-un articol in Science, insa, potrivit acestuia, cercetatorii romani nu sunt bine priviti la acest nivel.

"Nu suntem priviti ca si cercetatori care pot produce stiinta adevarata. Daca ai vrea sa faci in Romania o asemenea cercetare, nu ai avea cum, pentru ca noi nu dispunem de laboratoare bine dotate, astfel incat sa putem obtine rezultate de varf“,
a declarat Bogdan Onac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.