Romanul Eduard Tara, in varsta de 41 de ani, a castigat marele premiu al concursului de poezie japoneza haiku Japonia-Uniunea Europeana.

"Unfolding a map / the cherry petals connect / Europe and Japan" ("Desfacand o harta / petalele de cires leaga / Europa si Japonia") este haiku-ul cu care a castigat Eduard Tara premiul cel mare, relateaza NewsIn.

Poezia lui Eduard Tara a fost aleasa dintre 523 de haiku-uri ale unor poeti din Japonia si din statele UE. Eduard Tara a castigat o excursie in statiunea Dogo, considerata a fi locul de nastere al haiku-ului modern.

Ieseanul Eduard Tara a castigat in 2009 premiul cel mare la cea de-a 63-a editie a Basho Festival Haiku Contest si are in palmares alte zeci de premii la concursuri de haiku organizate in Europa.

Si presedintele Uniunii Europene Herman Van Rompuy este fan al poeziei japoneze, el incheind o conferinta la Tokyo cu un haiku. Van Rompuy este un scriitor avid de haiku, folosind deseori aceasta forma de poezie pentru a scrie pe teme politice.

Luna aceasta Van Rompuy, in varsta de 62 de ani, a publicat primul volum de haiku (poezie japoneza alcatuita din 17 silabe dispuse in trei grupe).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.