Parchetul ucrainean ancheteaza moartea singurului elefant de la gradina zoologica din Kiev care ar fi fost otravit.

Boy, un elefant asiatic in varsta de 39 de ani, a murit brusc, in tarcul sau, relateaza Kyiv Post. "Dintr-o data, animalul a cazut in fata vizitatorilor, iar doua minute mai tarziu era mort", au declarat managerii gradinii zoologice. "In aceasta dimineata (luni - n.red.), la 10.45, a scos un sunet groaznic si a cazut. Am concluziile veterinarilor... A fost otravit", a declarat la randulk sau directorul gradinii zoologice, Svitlana Berzina, citeaza NewsIn.

Procurorii din Kiev au anuntat ca au deschis o ancheta privind moartea animalului. "Cauzele mortii vor face obiectul unei anchete a veterinarilor si fortelor de ordine", a declarat un oficial din administratia capitalei ucrainene.

Boy fusese adus la gradina zoologica din Kiev la mijlocul anilor '70. In anii '90 el a mai fost vizat de o tentativa de otravire, dar a fost salvat.
In 2008, primarul Kievului Leonid Cernovetki a anuntat ca plateste personal cate 6.000 de dolari pe luna pntru hranirea si ingrijirea lui Boy, in conditiile in care gradina zoologica suferea de lipsa de fonduri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.