O colectie de arta care cuprinde tablouri pictate de Picasso, Cezanne si Derain care timp de 40 de ani au fost ascunse intr-un seif va fi scoasa la licitatie in luna iunie, informeaza presa internationala.

Colectia contine 141 de tablouri si a apartinut omului de afaceri Ambroise Vollard. Picturile au fost puse intr-un seif bancar in 1939 de asistentul omului afaceri, care ulterior a murit. Cu toate ca tablourile au fost redescoperite in 1979, abia acum pot fi puse in vanzare din cauza disputei juridice asupra dreptului de proprietate, scrie NewsIn.

Casa de licitatii Sotheby, care le va scoate la vanzare la Londra si Paris, se asteapta ca cele 141 de tablouri sa realizeze peste 16 milioane de lire.

Printre picturile care vor fi licitate se nunara si portretul lui Emile Zola realizat de Cezzane, estimat la aproximativ doua milioane de lire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.