Potrivit unor studii recente, obiceiul de a-ti lasa copilul sa planga poate sa fie extrem de daunator pentru acesta si sa conduca, mai tarziu, la dificultati in invatare.
Desi, unii parinti obisnuiesc sa-si educe copii fara a-i dadaci prea mult si uneori ii lasa sa planga mult timp, daca acestia nu au un motiv intemeiat, Dr. Leach, autoarea cartii “ Your Baby and Child: From Birth To Age Five”, sustine acest obicei este destul de nociv pentru micuti.

Potrivit Tabu, Leach sustine ca, la varsta respectiva, copiii nu au capacitatea de a invata ca trebuie sa doarma la un moment stabilit. Aceasta contrazice teoria altor experti in domeniu, cum ar fi Gina Ford, autoarea cartii “The Contended Little Baby Book”, care recomanda parintilor sa-si lase copilul sa planga, pentru a-i forma obiceiuri sanatoase legate de somn.

Dr. Leach considera de asemenea ca plansul continuu pentru mai multa vreme conduce la productia in exces de cortizol, hormonul stresului, iar acest hormon produs in exces poate sa dauneze creierului copilului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.