Creatorii serialului animat "South Park" sunt amenintati de un grup de musulmani din cauza ironiilor la adresa Profetului Mohamed.

Gruparea islamista americana Revolution Muslim i-a avertizat pe creatorii serialului animat "South Park", intr-un mesaj pe site-ul oficial, ca s-ar putea confrunta cu razbunari violente, din cauza modului in care l-au prezentat pe Profetul Mohamed in episodul 200 al serialului, potrivit BBC.

In episodul cu pricina, transmis in SUA si Marea Britanie in urma cu o saptamana, Mohamed este intruchipat intr-un costum de urs, alaturi de alte figuri importante ale altor religii. Insa in episodul 201, din textul serialului a fost exclusa orice referinta la profet, fiind folosit banner cu "cenzurat" pentru a acoperi personajul lui Mohamed, relateaza NewsIn.

Potrivit mesajului publicat de Revolution Muslim, Mattt Stone si Trey Parker "ar putea sfarsi precum Theo Van Gogh", un regizor olandez care a fost injunghiat in 2004 de islamisti, infuriati de o pelicula a acestuia despre femeile musulmane.

In mesaj sunt date detalii si despre o casa pe care cei doi creatori o detin in comun, dar si o lista a proprietatilor acestora din SUA. "Trebuie sa-i avertizam pe Matt si Trey ca ceea ce fac reprezinta o prostie si ca probabil vor sfarsi precum Theo Van Gogh pentru difuzarea acestui serial", potrivit postarii, scrisa in numele lui Abu Talhah Al-Amrikee.

Postul de televiziune TV Comedy Central, care difuzeaza celebrul serial, nu a vrut sa comenteze problema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.