Anularea zecilor de mii de zboruri, ca urmare a eruperii vulcanului islandez Eyjafjll, a antrenat o scadere a emisiilor de dioxid de carbon ale avioanelor cu 1,3 milioane de tone, a anuntat astazi purtatorul de cuvant al Aviation Environment Federation (AEF), citat de RIA Novosti.

"Din cauza anularii zborurilor, oamenii folosesc mai mult trenul si feribotul. Eruptiile vulcanice nu sunt zilnice, dar lectia pe care trebuie sa o invatam in urma acestor evenimente este ca lumea nu s-a schimbat si ca oamenii pot gasi rute alternative la zboruri", a spus purtatorul de cuvant, relateaza NewsIn.

Aproximativ 2% din emisiile totale de dioxid de carbon sunt imputabile companiilor aeriene, dar in Europa aceasta proportie este mai mare. De exemplu, 28.000 de zboruri pe zi emit 560.000 de tone de dioxid de carbon in spatiul aerian european, echivalentul a o treime din emisiile din toata lumea.

Norul de cenusa emis de Eyjafjöll, situat la 200 de kilometri est de Reykjavik, se propaga pe tot continentul european si a paralizat deja traficul aerian in numeroase tari, care si-au inchis spatiul aerian.

Citeste pe acelasi subiect:

Norul de cenusa vulcanica acopera toata tara.

OMS: Norul de cenusa dauneaza sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.