Osama ben Laden ceruse o antena satelit pentru a putea urmari, in ascunzatoarea sa din Afganistan, cum sunt comise atacurile dn 11 septembrie 2001, dar nu a reusit sa prinda semnal, a declarat fostul sau bodyguard, relateaza Daily Mail.
"A cerut o antena satelit pentru a putea urmari atacurile", a povestit Nasser Al Bahri, potrivit NewsIn.

Al Bahri, cunoscut drept Abu Jandal (Ucigasul), a lucrat pentru ben Laden trei ani, dar a fost arestat in Yemen inainte de atacurile din 11 septembrie.

Acum el sustine ca stie ca ben Laden i-a spus "sefului media" Hassan Al-Bahloul : "Este foarte important sa putem urmari stirile astazi".

De asemenea, la un moment dat i-a dat instructiuni lui Al Bahri sa-l impuste daca ar fi pe punctul de a fi capturat de fortele occidentale. "Prefer sa primesc doua gloante in cap, decat sa fiu facut prizonier. Vreau sa mor ca un martir, nu in inchisoare", ar fi spus liderul terorist.

Al Bahri, care acum regereta trecutul sau de extremist, spune ca ii pare rau ca nu l-a impuscat pe ben Laden atunci cand a avut ocazia. El s-a declarat convins ca fostul sau sef este intr-o forma buna si ca este protejat de triburile din Waziristan, la granita dintre Afganistan si Pakistan.

Al Bahri a fost prima persoana care a ajutat CIA sa faca o legatura intre ben Laden si teroristii de la 11 septembrie, despre care spune ca au fost prietenii sai. El sustine ca nu stia despre planurile de atacare a SUA, dar isi aminteste ca s-a intalnit cu liderul celulei teroriste 11 septembrie, Mohammed Atta, intr-o casa din Pakistan. "Atta juca jocuri pe un PlayStation, pilota un avion".

Fostul bodyguard a scris o carte - "In umbra lui ben Laden" - impreuna cu jurnalistul francez Georges Malbrunot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.