Elevii implicati in proiectul "Vanatoarea de monstri" au colectat, in prima luna de campanie, 18,2 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), ce reprezinta o medie de peste 200 de kilograme colectate in fiecare scoala, potrivit unui comunicat transmis luni de organizatia Ecotic.
Scolile care au colectat, pana in prezent, cele mai mari cantitati de DEEE sunt grupul scolar industrial Tehnofrig din Cluj-Napoca - 2.341 kg, grupul scolar Matei Basarab din Craiova - 2.030 kg si liceul de informatica Stefan Odobleja din Craiova - 1.445 kg, scrie NewsIn.

"Campania, derulata de Ecotic, impreuna cu Junior Achievement (JARO), sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor si al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, va continua pana la inchiderea anului scolar. Obiectivul acesteia consta in educarea copiilor in ceea ce priveste reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si implicarea acestora in activitatea de colectare", a spus presedintele Ecotic, Valentin Negoita, citat in comunicat.

Campania la care participa aproximativ 5.000 elevi din clasele I-VIII, din 90 de scoli va dura pana in luna iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.