Pe 22 aprilie 2010 va avea loc la Bucuresti conferinta Quantum Zen, sustinuta de Vincent Keisen Vuillemin - Maestru Zen si Directorul Departamentului de Inginerie al CERN (Laboratorul European pentru Fizica Particulelor Elementare).
Vincent Keisen Vuillemin - Maestru Zen si Directorul Departamentului de Inginerie al Laboratorului European pentru Fizica Particulelor Elementare din Geneva (CERN) va sustine primele sale conferinte in Romania, in cadrul carora va trata relatia dintre principalele concepte Zen si cele dezvoltate de fizica moderna. Evenimenul este deschis publicului si va prilejui celor interesati intalnirea cu un om de stiinta direct implicat in succesul experimentului stiintific LHC (Acceleratorul de Particule), realizat la CERN, si participant la un experiment distins cu premiul Nobel pentru Fizica.

Conferinta se va desfasura in Sala Horia Bernea a Muzeului Taranului Roman, incepand cu ora 19.00, si este organizata de Centrul Seeds for Happiness si Mokusho Zen House.

In timpul secolului al XXI-lea, stiinta si spiritualitatea se vor apropia din ce in ce mai mult. Stiinta, si in special fizica, au trecut prin schimbari majore in intelegerea lumii noastre microscopice (prin dezvoltarea fizicii cuantice) si a Universului (prin teoria relativitatii a lui Einstein). Notiunea noastra asupra timpului si a spatiului a fost spulberata, la fel ca si abordarea pur determinista. Desigur ca toate acestea au schimbat viziunea pe care o aveam asupra universului si au apropiat-o cumva de conceptele intuitive ale Budismului si zenului privind natura tuturor lucrurilor. Intelegerea conceptelor moderne ale fizicii, impreuna cu o intelegere integrata ce izvoraste din practica zen reprezinta cheia trezirii aflata la indemana oricui”, considera Vincent Keisen Vuillemin.

Vizita in Romania a lui Vincent Keisen Vuillemin urmareste sustinerea practicii zen ca mod de viata. “Lumea noastra are nevoie de o noua paradigma, de o schimbare in spiritul si in mintea oamenilor. Iar Zen-ul contribuie la cunoasterea mai profunda a sinelui, cunoastere favorabila unei mai mari deschideri catre umanitate. In acelasi timp, sporirea gradului de in?elegere a conceptelor de baza ale legilor universului nostru ne permite sa ne situam mai bine in aceasta vastitate. Sper ca aceasta vizita in Romania sa contribuie la realizarea ambelor teluri”, afirma Vincent Keisen Vuillemin.

Vincent Keisen Vuillemin a intrat pe Calea Zen la inceputul anilor '80, urmandu-l pe Maestrul Etienne Mokusho Zeisler, primul discipol al Maestrului Deshimaru. In anul 1987 a primit ordinatia de calugar zen la Templul Gendronnitre din Franta. Dupa moartea Maestrului sau in 1990, Keisen a continuat practica zazen, in spiritul actualizarii invataturii care ii fusese transmisa de catre Maestrul Zeisler. Timp de multi ani, Keisen a condus practica zen zilnica a Dojo-ului din Geneva, Elve?ia. In prezent, Maestrul Keisen da invatatura in Dojo Zen Geneva si calatoreste frecvent in Europa si America de Sud, conducand perioade de practica intensa (sesshin) si tinand prelegeri pe tema relatiei dintre Zen si stiinta.

Keisen este, de asemenea, fizician al CERN, Laboratorul European de Fizica Particulelor Elementare de la Geneva, unde conduce Departamentul de Inginerie. CERN gazduieste cel mai puternic accelerator de particule din lume, LHC (Large Hadron Collider), menit sa aduca noi descoperiri in procesul de intelegere a originii materiei si anti-materiei. Doctor in fizica, Vincent Keisen Vuillemin a participat, de asemenea, la o multitudine de experimente, unul dintre ele obtinand Premiul Nobel pentru Fizica .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.