Descopera cele mai bizare tratamente si produse de infrumusetare din Tara Soarelui Rasare:
Japonezii s-au nascut cu un cult pentru frumusete, pentru perfectiune, pentru purificare, s-au nascut avand in sange pasiunea de a descoperi. Ce obisnuiau femeile japoneze de altadata sa faca pentru frumusetea lor? Ce fac femeile japoneze de astazi pentru frumusetea lor?
  • Uguisu no Fun – Masca faciala cu excremente de privighetoare

Cercetatorii au descoperit ca excrementele unei anumite specii de privighetoare -uguisu- contin o enzima numita guanina ce are rolul de a albi pielea si de a o lumina, reducand in acelasi timp petele si ajutand la vindecarea arsurilor produse de soare. Ingredientul acesta, oricat de ciudat si respingator ar parea, are o indelungata traditie in arta infrumusetarii, intrucat gheisele traditionale si cei care performau kabuki (un stil de teatru japonez) il foloseau pentru indepartarea stratului dens de machiaj si curatarea tenului. De asemenea, vechii calugari il intrebuintau pentru a-si trata si vindeca pielea capului expusa la soare. Initial, inainte de a fi utilizate, excrementele de privighetoare erau uscate prin expunerea la soare. Astazi insa, excrementele de uguisu sunt sterilizate cu ajutorul luminii ultraviolete. Produsul final se gaseste sub forma de pudra care se poate amesteca cu apa si se aplica pe suprafata tenului ca masca regeneratoare, hranitoare si purificatoare, indicata mai ales tenului gras. In Japonia, se comercializeaza si creme de fata continand excremente de privighetoare.

Crema pentru mameloane perfecte, de culoare... roz

Frumusetea sanilor este extrem de importanta pentru femeile japoneze, mai ales atunci cand vine vorba de aspectul sfarcurilor a caror culoare ideala este cea roz. De aceea, industria produselor cosmetice japoneze (si nu numai cea japoneza!) a lansat pe piata o crema tratament menita sa reconditioneze pielea sensibila a sfarcurilor. Din compozitia cremei fac parte anumite extracte de plante ce ajuta la albirea petelor intunecate de pe suprafata mameloanelor si a areolei mamare, indepartand celulele moarte. Crema promite ca intr-un interval de cateva saptamani, gradual, sfarcurile sanilor vor deveni roz, proaspeti, precum cei ai fetelor tinere. Utilizarea acesteia poate fi facuta pe o perioada indelungata de timp, iar la intreruperea tratamentului, sfarcurile nu revin la nuanta lor anterioara.

Dispozitivul care corecteaza zambetul

La fel de important in traditia frumusetii japoneze este si zambetul, iar o femeie care zambeste frumos este extrem de apreciata pe taramurile asiatice. Perfectiunea se obtine insa, nimeni nu se naste cu ea. Femeile care nu sunt multumite de forma pe care fata lor o ia in timpul zambetului pot apela la un aparat special (conceput precum o proteza dentara) pe care il pot purta in interiorul gurii pentru corectarea zambetului. Aparatul este astfel proiectat incat ii forteaza pe cei care il poarta sa zambeasca mai des, impiedicand totodata deformarea si lasarea in jos a trasaturilor faciale. Se presupune ca in timp acest aparat va imbunatati aspectul zambetului, insa in timpul purtarii aparatului, iti este interzis - de altfel nici nu poti - sa vorbesti. Cel care l-a inventat este japonezul Shu Uemura.

Click aici pentru a descoperi alte tratamente japoneze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.