Au pierit din pricina propriilor inventii. Descopera despre cine este vorba!
Franz Reichelt s-a nascut in 1879, ajungand un inventator de renume la inceputul secolului XX. Fiind de profesie croitor, lui Franz nu i-a fost chiar greu sa-si imagineze o mantie capabila sa opreasca o cazatura de la altitudini mari. Proiectand un costum special pentru piloti, acestia puteau pur si simplu sa sara dintr-un avion avariat, costumul transformandu-se imediat intr-o parasuta. Primele experimente facute cu manechine au fost incununate de succes, Franz fiind increzator in sine. Asa se face ca pe 4 februarie 1912, Franz s-a urcat pe Turnul Eiffel, dornic sa arate celor adunati jos ca inventia sa functioneaza ireprosabil. Din pacate, Reichelt s-a prabusit in cateva clipe, murind instantaneu, sub privirile ingrozite ale publicului.

Otto Lilienthal, supranumit si regele plutitor prin aer, a fost un pioner al zborului, chiar daca nu a utilizat un aparat de zbor motorizat. Otto s-a ridicat de la sol sprijinindu-se pe un planor desprins parca din planurile lui Leonardo da Vinci. La sfarsitul de secol 19, oamenii nu credeau ca vor zbura vreodata, insa germanul a demonstrat lumii intregi contrariul. Vestea a trecut oceanul, dandu-le la propriu si la figurat aripi fratilor Wright. Mai multe patente au fost inregistrate in SUA, reprezentand sisteme de viraj, de control al altitudinii sau de franare. Din pacate, pe 9 august 1896, Otto Lilienthal s-a prabusit cu planorul sau de la o inaltime de 17 metri. Otto s-a ranit grav la coloana, murind ziua urmatoare la Berlin.

In 1863, William Bullock a revolutionat presa scrisa, inventand printarea rotativa la o viteza uluitoare. Dorind sa repare o piesa avariata, omul literelor s-a strecurat printre mecanismele active, prinzandu-si piciorul intre doua roti dintate. Cum medicina de atunci nu se compara cu medicina de acum (nu ca ar fi ea buna acum) Bullock a suferit o infectie severa, ce a dus la gangrena. Inventatorul a fost nevoit sa-si amputeze piciorul, insa a decedat in timpul procedeului chirurgical.

Click aici pentru a descoperi alti 4 inventatori distrusi de proprille inventii.

Citeste si 7 inventii criminale. La propriu!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.