Studii recente au scos la iveala faptul ca cei care consuma 50 g de ciocolata zilnic sunt protejati impotriva bolilor cardio-vasculare cu pana la 40%. Dar cine se poate abtine sa consume doar 50 de grame?
Ciocolata a fost considerata o licoare magica inca din cele mai vechi timpuri, fiind inclusa in ritualuri sacre si fiind servita celor mai importanti oameni din comunitati. In zilele noastre, procesele de obtinere a ciocolatei au avansat astfel incat sunt eliminate substantele naturale nocive pentru corpul nostru si pastrate doar acelea care aduc un plus de sanatate, scrie Healthy.

Ce contine ciocolata? Ciocolata contine cacao, antioxidanti, cafeina, dar si alte substante energizante:
  • Cafeina - prezinta numeroase efecte activatoare: stimuleaza sistemul nervos central, imbunatateste memoria si atentia, creste tensiunea arteriala, dilata bronhiile, stimuleaza peristaltismul intestinal, alina durerea etc.
  • Teobromina - este substanta cristalina cu gust amar din boabele de cacao, fiind benefica pentru oameni, dar otravitoare pentru caini (de aceea veterinarii interzic ciocolata pentru caini). Teobromina are efecte diuretice, vasodilatatoare, anticancerigene si stimulative cardiace.
  • Flavonoidele - acestea au capacitatea de a creste rapid acidul nitric din sange, ceea ce are ca rezultat scaderea riscului de aparitie a disfunctiilor cardio-vasculare, protejand vasele si inima. De asemenea flavonoidele reduc riscul infarctului, cancerului si diabetului, crescand de asemenea imunitatea. Tot flavonoidele reduc rata hemolizei (spargerea globulelor rosii care contin fier si cara oxigen, prevenind anemia).
Click aici pentru alte beneficii ale ciocolatei!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.