Statuia Renasterii Africane, care a fost dezevelita in Senegal, a fost intampinata cu multe critici dupa ce monumentul, mai inalt decat Statuia Libertatii, a costat 28 de milioane de dolari, informeaza presa internationala.
Suma cheltuita pentru acest monument a atras multe critici. Liderul opozitiei din Senegal, Talla Syla, a criticat constructia statuii: "Acest monument nu era o prioritate pentru Senegal. Ca sa fim clari, prioritatile noastre sunt ajutarea populatiei din zonele inundate. Trebuie sa cream conditii, sa ii ajutam pe senegalezi, sa aducem mancare, haine, sa ne educam copiii. Prioritatea aceste tari este sanatatea, este securitatea".

Presedintele Senegalului, Abdoulaye Wade, a declarat ca statuia proiectata de el reprezinta renasterea Africii, potrivit NewsIn.

Monumentul Renasterii Africane a fost dezvelit la Dakar cu prilejul implinirii a 50 de ani de independenta. Statuia reprezinta o femeie, un barbat si un copil, care privesc spre Oceanul Atlantic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.