Citadela incasa Machu Pichu, cel mai popular obiectiv din America de Sud, a fost redeschisa astazi pentru turisti, dupa refacerea caii ferate deteriorate in ianuarie de inundatii.

Potrivit The Guardian, la redeschidere a participat si actrita americana Susan Sarandon, care a fost numita “nasa” evenimentului. Autoritatile estimeaza ca aproximativ 1.000 de turisti vor vizita zilnic citadela in primele zile de la redeschidere, iar numarul acestora va creste treptat pana la 2.5000-3.000.

Calea ferata care face legatura intre ruine si orasul Cuzco reprezinta singura cale de acces catre Machu Pichu, cu exceptia unui traseu care poate fi facut doar cu piciorul. Aceasta a fost distrusa la inceputul anului de inundatii si alunecari de teren. Reluarea activitatii turistice este o veste buna nu numai pentru economia peruana, dar si pentru locuitorii din Cuzco, jumatate dintre acestia ocupandu-se cu activitati conexe turismului, scrie El Comercio.

Machu Pichu a fost construit in anul 1400 d.Hr. de catre incasi, dar a fost parasit dupa ce conquistadorii spanioli au preluat controlul asupra teritoriului. Ruinele au fost descoperite abia in anul 1911, de catre istoricul american Hiram Bingham. Astazi, Machi Pichu atrage 400.000 de turisti anual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.