Descopera 5 oameni care si-au luat secretele in mormant!

Se spune ca, in general, oamenii nu pot tine secrete. Yuppy va invita sa descoperiti 5 exceptii care nu fac altceva decat sa confirme regula...


Axel Erlandson (1884 – 1964)
a fost un fermier american de origine suedeza, cu o viata misterioasa petrecuta indeosebi in compania copacilor. Erlandson se pare ca descoperise o metoda prin care orice tulpina putea creste dupa dorinta sa, generand figuri geometrice de o complexitate incredibila. In 1947, dupa ce si-a format o multime de exemplare fascinante, Axel deschidea The Tree Circus, un parc ce putea fi vizitat de curiosi din toata lumea. Chiar daca toti incercau sa-l descoasa si sa-i afle secretul, Axel nu scotea niciun cuvant si a luat metoda cu el in mormant, in 1964. Parcul a mai functionat pana in 1985, fiind apoi cumparat de catre milionarul Michael Bonfante, care a transplantat toti copacii pe proprietatea sa din California.

I s-a spus The Leather Man gratie vesmintelor sale facute numai din piele prinsa cu capse si cusaturi, din cap si pana in picioare. Se pare ca omul s-a nascut prin 1839, cu un apetit pentru calatoriile bizare. Facea ture de aproximativ 500 de kilometri intre Connecticut si Hudson, ajungand sa fie cunoscut pentru precizia sa care l-ar fi facut invidios pana si pe Kant. Omul era, din 34 in 34 de zile, in cele doua locuri... Daca cineva il intreba ceva, raspundea voios intr-o franceza impecabila. Daca un curios voia sa stie unele aspecte din trecutul omului de piele, acesta se schimba la fata si devenea mut. A fost gasit mort in 1889, in Saw Mill Woods, NY. In geanta sa se gaseau unelte pentru prelucrarea pielii si o carte de rugaciuni in franceza... Oare ce secret pastra acest om? De ce ii era groaza de trecut? De ce se proteja atat de bine, imbracandu-se numai in piele? Nimeni nu va sti vreodata.

Johann Bessler
s-a nascut in 1680 in Zittau, Germania. Fiind fascinat de mecanica si de legile fizicii despre conservarea energiei, Bessler a lucrat din greu la un mecanism care a fost, este si probabil va fi imposibil: perpetuum mobile. Pana in 1717, Johann a inventat un astfel de ansamblu care mergea de la sine, uluind mii de persoane. Nu se stia ce sursa de energie foloseste sau cum sunt plasate componentele in detaliu. Unele teste riguroase au aprobat inventia si au constat ca ea a functionat timp de 54 de zile fara sa consume nimic. Cum patentele si copyright-urile nu prea erau puse la punct atunci, cativa curiosi nu ii voiau chiar binele inventatorului, care incepea sa fie din ce in ce mai hartuit. Intr-un acces de furie, Bessler a stricat mecanismul si a rupt planurile... A parasit lumea fara sa lase in urma un adevarat perpetuum mobile.

Click aici pentru a descoperi alte 2 secrete acre au mers in mormant odata cu cei care le-au pastrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.