O echipa de navigatori francezi vor sa faca incojurul lumii cu o ambarcatiune care ar putea revolutiona transportul
Nava, un velier zburator, se numeste „Hydroptere” si a trecut deja prin numeroase teste, reusind sa seteze un nou record de viteza pe apa, de 111 km/h. Potrivit CugetLiber, capitanul velierului zburator, francezul Alain Thebault, spune ca voiajul in jurul lumii este un proiect ambitios si se bazeaza pe viabilitatea ambarcatiunii, care foloseste o pereche de aripi subacvatice, care o ridica de pe apa si o propulseaza la cativa metri deasupra apei. Inovatia, care foloseste aceleasi principii ca cele din industria aviatica, permite navei sa atinga viteze pana nu de mult inimaginabile pentru un velier de 18 pe 24 metri.

Dupa expozitia intitulata “Lui Eric …”, La Cité de la Voile Éric Tabarly din Lorient a dedicat o expozitie ambarcatiunilor zburatoare si aventurierilor care au incercat macar o data sa faca o barca sa planeze. Potrivit yachtingpleasure.ro, in toamna anului trecut, asistat de echipa sa de acrobati zburatori, Alain Thébault a reusit sa obtina titlul foarte ravnit de cea mai rapida ambarcatiune de pe planeta pentru l’Hydroptere. Construirea ei, modul ei de operare si mai presus de toate, performanta sa sunt mai aproape de domeniul aeronautic. La viteza maxima pasarea de carbon poate depasi intr-adevar legendara “bariera de vant” (50 noduri), cu viteze de top de peste 100 de km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.