Cel mai iute ardei din lume, bhut jolokia, va fi utilizat de catre militarii indieni pentru a realiza grenade ce vor imobiliza suspectii teroristi.

Grenada cu ardei a fost realizata in laboratoarele indiene si aprobata de catre cercetatorii de la Organizatia de Cercetare si Dezvoltare a Apararii si va fi utilizata ca "o arma non-toxica, care datorita mirosului intepator provoaca asfixiere si-i forteaza pe eventualii teroristi sa se elibereze de acoperamant" , a declarat R. B. Srivastava, director al Departamentului de Stiinta Vietii din New Delhi.

De asemenea, potrivit The Telegraph, Srivastav a declarat ca intentioneaza de asemenea sa produca si un spray cu aerosoli Bhut Jolokia, utilizat ca arma de protectie pentru femei, impotriva atacatorilor, dar si de catre politisti pentru a controla incaierarile de pe strada.

Potrivit Yuppy, in februarie 2007, Guiness a certificat Bhut Jolokia drept cel mai iute ardei din lume, cu un scor Scoville de putin peste 1.000.000. Substanta care da iuteala ardeilor poarta numele de capsaicina, ea avand in stare pura un scor Scoville de aproximativ 16.000.000. Ei bine, Guiness avea pana in 2007 un Red Savina destul de slabut in comparatie cu "ardeiul fantoma", cum mai este cunoscut Jolokia.Ardeiul este cultivat si consumat in NE Indiei, localnicii considerandu-l un remediu pentru durerile de stomac si impotriva starilor de rau provocate de canicula din timpul verii.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.