Coreea de Nord este singura tara din lume unde risti sa primesti un glonte in cap, daca incerci sa dai sau sa primesti un apel de pe telefonul mobil.
Un astfel de eveniment tragic a avut loc in Coreea de Nord, unde autoritatile au prins, torturat si, apoi, executat un barbat care a incalcat legea nationala ce interzice posesia si folosirea telefoanelor mobile. Omul a fost prins de militie in propriul apartament si ridicat pe loc, fara nicio explicatie, scrie Descopera. In timpul interogatoriului, barbatul a marturisit ca a vorbit cu un prieten din China despre teribilele conditii de trai din tara condusa de dictatorul Kim Jong Il. A doua zi, a fost executat prin impuscare.

Potrivit Weird Asia News, telefoanele mobile sunt interzise cu desavarsire in Coreea de Nord, autoritatile permitandu-le locuitorilor sa foloseasca doar reteaua locala de telefonie fixa. Chiar si in aceste conditii, legea s-a innasprit in ultimii ani, coreenii avand dreptul sa vorbeasca la telefon doar in capitala Phenian. Serviciile de securitate nord-coreene organizeaza, frecvent, pande de-a lungul granitei cu China, unde exista semnal pentru mobil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.