Daca ati crezut pentru o clipa ca apa plata imbuteliata este mai curata/sanatoasa decat apa de la robinet, avem o dovada care va va pune clar pe ganduri!
"Povestea Apei Minerale" a fost lansata pe 22 martie 2010, cu ocazia Zilei Internationale a Apei si vorbeste despre intreaga afacere a apei minerale imbuteliate: despre cum americanii stapanesc aceasta industrie, despre cum aceasta natiune a ajuns sa cumpere mai mult de o jumatate de miliard de sticle de apa minerala in fiecare saptamana.

Timp de 8 minute, filmul exploreaza atacurile pe care apa imbuteliata le produce asupra apei de la robinet. In plus "Povestea Apei Minerale" ne avertizeaza si despre reclamele extrem de seducatoare, mascate sub devize eco-friendly, care incearca sa ascunda muntii de plastic pe care ii lasa in urma.

Filmul se incheie cu un apel catre toti oamenii sa se intoarca la consumul apei de la robinet, nu doar sa-si ia un angajament ca vor evita sticlele de apa minerala, dar ca vor sustine investitiile in sisteme de filtrare a apei potabile de la robinet.

Potrivit NewsToday, Annie Leonard, creierul luminat din spatele "Povestii...", rupe tacerea care s-a asezat in jurul sticlelor de apa minerala: 1/3 din apa minerala vine de la robinet, uleiul si energia folosita pentru a alimenta 1 milion de masini sunt folosite pentru a imbutelia apa in SUA, in fiecare an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.