Precum orice lucru, si fotografia a avut un inceput. Mintile curioase poate si-au pus intrebarea: cum au aratat oare primele poze realizate?

Ei bine, pentru inceputurile sale, fotografia a fost perceputa mai mult ca o forma de a imortaliza anumite momente, a avut mai multe conotatii istorice, decat artistice. Potrivit Toxel, fotografiile nu sunt impresionante ca si realizare, dar cu siguranta scopul pentru care au fost surprinse imaginile este de-a dreptul uimitor.

Cea mai veche fotografie

Realizata in anul 1825 de catre Nicéphore Niépce, aceasta este cea mai batrana fotografie cunoscuta. Imaginea este o gravura pe o placa de metal, realizata prin modificarea solului de catre lumina soarelui.

Prima fotografie permanenta

"La cour du domaine du Gras"
a fost prima fotografie permanenta care a avut succes. Realizata de Nicéphore Niépce in 1826 la Saint-Loup-de-Varennes cu ajutorul unei camere obscure, pe o foaie de bitum tratata cu ulei, de dimensiunea 25x20 cm.

Click aici pentru restul fotografiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.