Afla ce nu ai voie sa faci imediat dupa masa!

1. Nu fuma! Studiile recente au demonstrat ca fumatul a pana la 5 tigarete pe zi nu este corelat cu riscul de a dezvolta cancer pulmonar, dar dupa aceasta valoare lucrurile se schimba. Trebuie sa stiti ca o tigara fumata imediat dupa masa echivaleaza cu 10 tigarete, depasind astfel acel prag amintit mai sus. Asteptati cel putin o ora si abia apoi apelati la tutun daca sunteti fumatori.

2. Nu consumati fructe! Fructele se consuma ideal dimineata sau cu o ora inainte de masa. Ele sunt excelente pentru cuantumul crescut de fibre, vitamine si minerale, insa imediat dupa masa vor conduce la meteorism (popular - balonare abdominala).

3. Nu apela la miscare! Imediat dupa masa, digestia propriu-zisa a alimentelor incepe si o mare cantitate de sange (aproximativ 25% din flux) se redistribuie catre tubul digestiv. Tocmai de aceea, in timpul dupa masa trebuie sa ne odihnim o ora sau doua, fara sa ne ducem la sala, sa alergam sau sa practicam diferite sporturi. Muschii cer o vascularizatie bogata si volumele vor fi date peste cap.

Click aici pentru a descoperi alte lucruri interzise dupa masa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.