Frica de paianjeni, rechini, serpi, inaltimi si alte miliarde de fobii ar putea fi tratate printr-o simpla injectie, care, potrivit cercetatorilor, ii vindeca pe oameni de frica.
O echipa de cercetatori japonezi a anuntat de curand ca este posibil sa fi gasit un leac capabil sa reprogrameze creierul astfel incat acesta sa depaseasca unele dintre cele mai des intalnite fobii. Cercetatorii pretind ca frica este un obicei si ca ei pot schimba radical acea parte a creierului care o genereaza printr-o simpla intepatura, scrie Tabu.

Primele teste au fost facute pe un pestisor auriu. Acestuia i s-a administrat o doza de lidocaina, iar pestele a devenit imposibil de speriat. Expertii care lucreaza la acest proiect au declarat ca un astfel de tratament i-ar putea scapa pe oameni de fobiile care le afecteaza viata de zi cu zi.

"Imaginati-va cum ar fi sa scapati de frica de inaltime, de a zbura, de intuneric, cea de paienjeni, toate tratate cu o singura injectie. In curand acest lucru va fi posibil!", a declarat coordonatorul echipei.

Testul a fost facut pe pestisorul auriu pentru ca cerebelul acestuia functioneaza asemanator cu cel al omului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.