Afla si tu care sunt cei mai bogati 10 miliardari ai lumii, potrivit topului realizat anual de publicatia Forbes.
Potrivit Luxuo, munai primii 10 miliardari plasati in top insumeaza averi de peste 342 de miliarde de dolari in 2010, cu 254 de miliarde mai mult fata de 2009.

Topul celor mai bogati oameni din lume, potrivit Forbes:

1.Carlos Slim Helu este "Cel mai prosper om din lume", el ajungand la o avere de 53.5 miliarde de dolari cu ajutorul companiei sale Mexico. Telecoms.

2. Vizionarul US. Microsoft, Bill Gates, a coborat de pe prima pozitie, pe care o ocupa anul trecut in acelasi top si este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 53 miliarde de dolari.

3. Investitorul favorit al Americii, Warren Buffett, si-a adaugat in cont aproximativ 10 miliarde de dolari, in ultimul an cu ajutorul companiei US. Berkshire Hathaway, totalul castigurilor sale ajungand la 47 miliarde de dolari.

4. Pe locul patru se claseaza indianul Mukesh Ambani, compania sa Reliance Industries, fiind deja cea mai profitabila afacere din India. Averea acestuia se ridica la 29 miliarde de dolari.

5. Lakshmi Mittal este cel de-al doilea indian din top si totodata seful celui mai mare producator de otel din lume, ArcelorMittal, cu un profit net de 29 de miliarde anual.


6. Fondatorul Oracle se poate mandri cu o avere in continua crestere, in ultima vreme gigantica baza de date a cumparat 57 de companii, achizitii care i-au umplut conturile lui Lawrence Ellison cu pana la 28 de miliarde de dolari.
7. Francezul Bernard Arnault, a reusit cu ajutorul bunurilor de lux sa devina un icon al fashionului european ( LVMH Louis Vuitton, Moet & Chandon) cu o avere de 27.5 miliarde de dolari.

8. Despre Eike Batista se zvonea sa va deveni anul acesta cel mai bogat om din lume, insa probabil va mai astepta, desi tocmai si-a adaugat 19.5 miliarde de dolari in contul bancar. Miliardarul a ajuns la o avere de 27 miliarde de dolari, doar din industra de minerit si aur, dezvoltata cu ajutorul companiei Vale do Rio Doce.

9. Spaniolul Amancio Ortega, seful Inditex, care opereaza sub diferite branduri cunoscute ca Zara, Massimo Dutti si Stradivarius, are 4.500 de magazine in 73 de tari, inclusiv doua nou-noute in Mexico si Syria. Multimiliardarul a reusit sa faca din vanzarea de haine 25 de miliarde de dolari.


10. Ultimul loc al topului este ocupat de catre Karl Albrecht, din Germania, care a facut o avere de peste 23.5 miliarde de dolari din afacerile cu supaermarkete.

Click aici pentru intregul top al Miliardarilor lumii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.