Daca vreti sa traiti in cel mai scump oras din lume, atunci ar trebui sa alegeti Parisul. Potrivit unui studiu recent realizat de catre Economist Intelligence Unit, capitala Frantei a devansat alte 132 de orase, plasandu-se pe primul loc.
Economist Intelligence Unit a decretat ca Parisul e fruntasa la costul locuintelor, hranei, hainelor, transportului si utilitatilor, intr-un studiu comparativ alaturi de alte 132 de orase din jurul lumii, potrivit Luxuo.

Dupa Paris, se gaseste Tokyo, care a avansat 6 locuri intr-un singur an. Prabusirea modenei Rusiei in fata dolarului, a transformat Moscova intr-o capitala mai ieftina decat a fost vreodata. Potrivit economistilor, nu este nimic surprinzator in pozitia Parisului in acest top, deoarece, in primul rand toate metropolele din tarile dezvoltate sunt extrem de scumpe.

In plus, deoarece EIU converteste toate datele in dolari pentru a compara mai bine preturile, puterea monedei euro a jucat un rol important in realizarea topului din 2010. Moneda Uniunii Europene a castigat aproximativ 20 de procente fata de dolar, in ultimul an. Iarna trecuta, 1 euro era vandut cu 1.28 dolari. In anul 2009, rata schimbului a depasit 1.50 dolari.


TOP 10 Cele mai scumpe orase din lume

1 - Paris, Franta
2 - Tokyo, Japonia
3 - Oslo, Norvegia
4 - Frankfurt, Germania
5 - Milano, Italia
6 - Sydney, Australia
7 - Londra, U.K.
8 - Dublin, Irlanda
9 - Chicago, U.S.A
10 - Shanghai, China


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.