Cercetatorii de la Intelligent Systems Informatics Lab (ISI) din cadrul Universitatii din Tokio au creat un robot jurnalist care poate explora mediul inconjurator si poate gasi singur subiecte, inregistra, intervieva si face fotografii.

Potrivit singularityhub.com, robotul poate detecta schimbari in jurul sau, decide daca sunt relevante si apoi le pozeaza.Iar, daca evenimentul merita, robotul scrie o stire scurta si il publica automat pe web. Charlie Catlett, de la Argonne National Labs, impresionat de robot l-a prezentat in cadrul ntalnirii Information Processing Society din Japonia. Daca robotul jurnalist va fi implementat, acesta va reusi sa combine lume reala si cautarea pe internet, facand un pas gigantic peste celelalte sisteme automate de generare informatii.

Insa acest robot nu este prima initiativa de acest gen. In 2002, MIT a creat robotul Afghan eXplorer pentru a transmite informatii despre razboi de la fata locului. Spre deosebire de robotul japonez, care este autonom, cel american este comandat de la distanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.