Un inel si un colier cu diamante, cu o valoare totala de 860.000 de euro, au fost furate duminica de la cel mai mare targ al anticarilor din lume, TEFAF, organizat la Maastricht, in sudul Olandei, a anuntat o purtatoare de cuvant a targului, citata de AFP.
"Un inel cu un safir mare si un colier cu diamante apartinand bijutierului londonez Hancock au fost furate", a declarat pentru AFP Titita Vellenga. Deschis in 12 martie, TEFAF (The European Fine Art Fair) s-a incheiat duminica, potrivit NewsIn.

Inelul (11,65 carate) si colierul (7,23 carate) erau expuse la standul Hancock atunci cand au fost furate, intre ora locala 17.00 (18.00 ora Romaniei) si 18.00 (19.00 ora Romaniei). Circumstantele furtului nu fusesera stabilite inca duminica seara, potrivit lui Vellenga. Politia a lansat o ancheta, potrivit aceleiasi surse.

Duminica seara, niciun purtator de cuvant al politiei din Maastricht nu a putut fi contactat.

Circa 73.000 de vizitatori au participat la cea de a 23-a editie a TEFAF, la care au luat parte 263 de vanzatori de obiecte de arta si de anticari. Aproape 30.000 de tablouri, sculpturi, articole de mobilier, bijuterii, obiecte de portelan, haine si manuscrise pretioase au fost scoase la vanzare.

Cea mai importanta tranzactie facuta a targ a fost un tablo al pictorului german Lukas Cranach, datand din 1534 si intitulat "David si Batseba", vandut cu 5,3 milioane de euro, a subliniat Vellenga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.