Descopera 7 inventii care au ajuns sa fie criminale. Mai mult sau mai putin...
De voie sau de nevoie, omul este inventator. Pe baza studiilor sau a imaginatiei, el a creat exact ceea ce ii lipsea, acesta fiind si rolul inventiei. Asa se face ca astazi folosim roata, becul sau motorul cu ardere interna. Ne bucuram de aceste minuni gandindu-ne prea putin ca multe dintre ele, prin incercari pure si uneori prostesti, fie au iesit rau de tot sau au fost transformate imediat in altceva, prin renuntarea la scopul lor initial.

Potrivit Yuppy, Thomas Midgley, Jr. s-a nascut in 1889, cand automobilul era probabil doar in mintea catorva oameni. Thomas a terminat ingineria mecanica si apoi chimia, angajandu-se la General Motors in 1916. In 1921, el inventeaza combustibilul cu plumb, mai prietenos cu motoarele insa toxic pentru mediul inconjurator. Deoarece aditivul era un tetraetil plumb, GM s-a ferit sa mentioneze de plumb cand facea reclama, aducand vorba numai despre "ethyl". Midgley nu s-a oprit aici, tot dansul fiind inventatorul clorofluorocarburilor (CFC) introduse in spreiuri sau alte minuni de produse. Nu stim altii cum sunt, insa un istoric a marturisit ca "Thomas Midgley a avut un impact mai mare asupra atmosferei decat orice alt animal din intreaga istorie a Terrei". CFC-urile sunt cunoscute pentru toxicitatea lor si pentru actiunea destructiva asupra stratului de ozon...

Dupa analiza fina a Razboiului Civil din America, Richard Jordan Gatling tragea concluzia ca prea putini soldati au pierit din cauza gloantelor. A stat, s-a framantat, a transpirat si a inventat celebrul tun Gatling, bineinteles stramosul mitralierei cu mai multe tevi, perfectionata in timp. Richard s-a gandit ca arma sa este ideala pentru razboi, inlocuind mai multi soldati care altfel s-ar fi chinuit cu vechile pusti greu de manuit. Dupa 1877, stiti unde s-a folosit tunul Gatling? Impotriva indienilor din diverse triburi, cand europenii au lansat moda coloniilor... Imaginati-va numeroase astfel de arme indreptate impotriva unor bastinasi care nu stiau cum arata un pistol.

Click aici pentru a descoperi alte inventii criiminale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.