Sindicatul turc al lucratorilor din invatamant considera cartea lui Antoine de Saint-Exupery "Micul print" nociva pentru copiii tarii. Cartea clasicului literaturii franceze, intrata in topul celor mai citite o suta de carti pentru copiii din lume, este recomandata de Ministerul turc al Educatiei Nationale pentru lectura in primii ani de scoala. Dar presedintele sindicatului lucratorilor din invatamant, Ismail Konjuk, este de alta parere.

El motiveaza acest lucru amintind un fragment din opera lui Saint-Exupery, in care se spune ca "un dictator turc si-a fortat poporul sa se imbrace dupa model european, iar cei care nu au dorit sa faca acest lucru au fost ucisi". Sindicalistul, care l-a vazut in acest dictator pe intemeietorul Turciei moderne Kemal Ataturk, a afirmat ca in carte se sugereaza astfel ca revolutia din Turcia a fost realizata prin "metode dictatoriale". El a cerut guvernului sa interzica "Micul print", pentru ca "nu ne putem minti copiii".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.