Un cetatean bitanic, nascut barbat, transformat ulterior in femeie, a decis ca nu mai vrea sa mai aiba niciun sex, devenit primul androgin din lume recunoscut oficial.
Norrie May-Welby, in varsta de 48 de ani scrie pe blogul personal ca acest concept de barbat sau femeie nu i se potriveste deloc, asa ca cel mai simplu este sa nu se identifice sexual in niciun fel.

Potrivit The Telegraph, britanicul/a s-a nascut barbat, insa la varsta de 28 de ani a decis sa faca o operatie de schimbare de sex. Dupa ce a devenit femeie si nu s-a simtit nici asa fericita, a decis sa se afilieze genului "neutru", sfidand legile naturii. Acum, la 48 de ani, May-Welby este recunoscuta oficial drept o persoana fara un gen anume.

May-Welby a emigrat in Australia de la 7 ani, dupa ce s-a nascut in Marea Britanie. Oficialitatile australiene au acceptat sa-i modifice certificatul de nastere si sa includa o "clasificare fara gen", dupa ce doctorii au fost, aparent, incapabili sa stabileasca daca este femeie ori barbat. Organizatia britanica de sustinere a persoanelor ce au cazuri speciale de orientare sexuala, UK Gender Trust s-a aratat incantata de alegerea facuta de Norrie May-Welby, declarand ca "Exista foarte multi oameni in lume care au sentimentul neidentificarii cu un gen anume" .

Potrivit blogului feminist genderacrossborders.com, Norrie nu este singura persoana din lume care a lupta ani de zile pentru obtinerea dreptului la propria identitate sexuala. In acelasi caz este si o britanica, Christie Elan-Cane, ce isi doreste aceeasi recunoastere din partea statului britanic. In alte state, cu legislatii speciale si recunosteri ale genului mai bine puse la punct, cum ar fi SUA, nu a fost inregistrat pana acum nicio legalizare a genului neutru, desi exista destul de multe cereri in acest sens. Victoria obtinuta de catre Norrie, demonstreaza ca se poate trai si in afara clasificarii in functie de gen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.