Membrii unui laborator de Cercetare din Nevada au gasit in aceasta dimineata 30 de maimute arse de vii si alte 2 aproape moarte, dupa ce un muncitor a lasat peste noapte caldura deschisa in incaperea destinata primatelor.
Cele 30 de maimute au fost descoperite astazi la ora 12:30 pm, iar altele doua erau intr-o stare atat de grava, incat au fost eutanasiate. Insa moartea maimutelor nu ar fi singura neregula a laboratorului, autoritatile descoperind maimute cu degete amputate sau cu cozile crestate.

Anul trecut, la acelasi laborator o alta maimutica a murit dupa ce, din greseala a fost pusa intr-un automat de spalat custi. Ambele cazuri de violenta si neglijenta fata de animale au ridicat un semnal de alarma autoritatilor, deoarece industria de cercetare asupra animalelor a produs un numar alarmant de morti in ultimii ani, potrivit FoxNews.

Criticii spun ca acuzatiile pentru violenta asupra animalelor sunt pedepsite foarte drastic, iar Laboratorul din Nevada, unde au murit cele 32 de maimute a fost amendat cu peste 14.000 de dolari, pentru cele doua accidente, potrivit Departamentului de Agricultura al SUA, care a demarat luna trecuta o investigatie asupra neregulilor din laboratoarele de cercetare. Investigatiile arata ca in ultimii doi ani au fost inregistrate peste 97 de cazuri de neglijenta soldate cu moartea animalelor, printre acestea nefiind inclusi soarecii sau sobolanii de laborator.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.