Descopera 6 oameni care au prezis viitorul. Viziune sau coincidenta?
  • In 1984, autorul science fiction William Gibson lansa Neuromancer, un roman extraordinar in care vorbea despre o retea globala, updatata constant, prezentata ca un univers distinct, cu o multitudine de posibilitati, de la cumparaturi si pana la conexiuni intre oameni din toate colturile lumii. Spre sfarsitul cartii, reteaua devine un mijloc intunecat de intretinere a viciilor omenirii.
  • Robert A. Heinlein este un scriitor SF foarte cunoscut, alaturi de Asimov sau C. Clarke. In 1942, in opera "Beyond this Horizon", Robert a descris un robot capabil sa receptioneze apelurile telefonice. In 1983, japonezii au inventat un robot in forma de secretara, care se ocupa exact de aceasta misiune. In 1956, in opera "Double Star", Heinlein descrie cu minutiozitate un pat cu apa. In 1968, un anume Charles Hall se duce sa patenteze inventia sa teribila (evident, un pat cu apa) dar cei de la biroul de patente ii rad in nas, spunandu-i ceva de genul "fugi domnule de aici, ca ai copiat descrierea lui Heinlein"...
Cititi articolul integral pe Yuppy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.