Circa 50 de primari si consilieri de stanga din arondismentele Romei si-au lasat luni pantalonii in vine in fata Capitoliului, unde se afla primaria orasului, pentru a protesta fata de politica primarului de dreapta Gianni Alemanno, relateaza AFP.
"Parcuri si gradini abandonate", "persoane fara case, case fara nimeni", "Alemanni ne lasa in chiloti", scria pe pancartele manifestantilor, in chiloti, cu pantalonii lasati in vine, scrie NewsIn.

Alesii au protestat in special fata de faptul ca bugetul orasului nu a fost adoptat inca, "din motive electorale, deoarece contine taxe impopulare", a explicat Sandro Medici, primar al Cinecitta, al doilea arondismten al capitalei italiene.

"Fara buget, nu avem credite pentru cheltuielile curente", potrivit lui. "In disitrictul meu, doua scoli care urmau sa fie deschise in septembrie nu vor putea functiona", a spus el.

Protestatarii au denuntat si "scandalul campionatelor mondiale de inot", in conditiile in care responsabilul cu lucrarile se afla in prezent in inchisoare.

11 dintre cele 19 arondismente ale capitalei sunt conduse de primari de stanga. Alemanni, care face parte din Poporul Libertatii, formatiunea lui Berlusconi, a castigat alegerile pentru primaria generala in 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.