Averea privata a regelui belgienilor, Albert al II-lea, ar fi de un miliard de euro, adica de 80 de ori mai mult decat suma recunoscuta oficial de Palat (12,4 milioane de euro), scrie luni cotidianul Het Nieuwsblad, care citeaza un specialist financiar, transmite AFP.
"Si probabil ca si aici este vorba de o subestimare", subliniaza specialistul, Thierry Debels, care a scris o carte despre patrimoniul dinastiei belgiene, "Banii pierduti ai Coburgilor", scrie NewsIn.

Suma calculata astfel nu ia in calcul actiunile Casei Regale in Republica Democrata Congo.

Unul dintre principalele elemente ale patrimoniului Coburgilor ar fi format din actiuni la fosta Société Générale, absorbita de grupul francez Suez.

Casa Regala belgiana este vizata adesea de critici in presa flamanda, in special pentru ca o mare parte a opiniei publice din Flandra, fie ca isi doreste sau nu independenta, ar vrea eliminarea puterilor politice ale monarhului, potrivit analistilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.