O clinica de fertilitate din Marea Britanie, Bridge Centre, le propune clientelor sale un concurs ce are ca premiu un ovul, pentru a-si promova serviciile, care permit selectionarea "profilului" viitorului bebelus, a anuntat duminica institutia.

Castigatoare va putea alege un ovul in functie de caracteristicile rasiale, de mediul de origine sau de educatia donatoarei, ocolind legislatia britanica, afirma saptamanalul britanic Sunday Times.

Femeile interesate de o inseminare in vitro cu un ovul al unei donatoare americane selectionate sunt invitate sa participe la un seminar la Londra, organizat de clinica americana GIVF din Fairfax, partenera a Bridge Centre.

"O participanta la seminarul (...) de miercuri, 17 martie, va primi un tratament gratuit pentru inseminarea cu un ovul donat", anunta clinica britanica pe site-ul sau. Castigatoarea va beneficia de o fecundare in Statele Unite, cu o valoare de 13.000 de lire sterline (14.300 de euro), a confirmat clinica pentru AFP.

Potrivit NewsIn, vanzarea ovulelor pentru profit este interzisa in Marea Britanice, ceea ce face donatiile foarte rare. Donatoarele trebuie sa poata identificate si contactate cand copilul nascut din ovul implineste 18 ani.

In schimb, legea americana le permite femeilor sa isi vanda ovulele, ceea ce le poate aduce pana la 10.000 de dolari, daca sunt considerate bune caracteristicile lor.

Ovulele sunt furnizate clinicii americane GIVF de donatoare americane, cu varste cuprinse intre 19 si 32 de ani, cu studii superioare. Fumatoarele si femeile care au probleme cu greutatea nu sunt admise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.