Un post de televiziune a provocat panica in acest weekend in Georgia, difuzand intentionat informatii false potrivit carora rusii ar invada fosta republica sovietica.

Postul privat de televiziune Imedi a difuzat imagini din cursul conflictului din august 2008, dintre Georgia si Rusia, anuntand ca tancuri ruse se indreapta spre capitala Tbilisi si ca aviatia rusa a bombardat porturi si aeroporturi. Abia la sfarsitul materialului a precizat ca nimic nu este adevarat, dar ca a vrut sa arate ce se poate intampla, relateaza AFP, conform NewsIn.

Potrivit presei locale, stirea falsa a dus la un numar record de apeluri la serviciile de urgenta. Agentia Interpress a afirmat ca informatiile au provocat numeroase incidente cardiace si lesinuri. Agentia a adaugat ca la Gori, orasul cel mai grav afectat de conflictul din 2008, sute de locuitori s-au grabit la magazine pentru a cumpara produse de prima necesitate.

Supraincarcate, retelele de telefonie mobila s-au blocat pentru scurt timp.

Guvernul georgian a criticat Imedi. Purtatorul de cuvant al presedintelui Mihail Saakasvili, Manana Manjgaladze, a afirmat ca buletinul de stiri ar fi trebuit identificat clar ca fiind fals si a subliniat ca incalca etica jurnalistica.

In 2008, fortele ruse au invadat Georgia, in replica la tentativa georgiana de a cuceri regiunea separatista Osetia de Sud, sustinuta de Moscova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.