Justitia croata l-a condamnat vineri la 30 de ani de inchisoare pe barbatul declarat vinovat de asasinarea in 2008 a fiicei unui celebru avocat croat, crima ce a socat tara si a dus la revocarea ministrilor de interne si justitie, relateaza AFP.

Potrivit NewsIn, Mladen Slogar a fost declarat vinovat de un tribunal din Zagreb pentru uciderea cu premeditare a Ivanei Hodak, crima comisa "din razbunare".

Ivana Hodak a fost impuscata mortal in octombrie 2008, la varsta de 26 de ani, pe scara cladirii in care locuia, in centrul Zagrebului, in plina zi. Slogar, un barbat fara adapost in varsta de 61 de ani, a recunoscut ca a ucis-o. El a explicat ca a actionat din razbunare, pentru ca tatal victimei refuzase sa il ajute sa obtina un loc de munca, in urma cu circa zece ani.

Slogar poate face apel. Asasinatul a dus la demiterea ministrilor de interne si justitie si a intervenit dupa mai multe atacuri cu caracter mafiot ce au vizat jurnalisti si oameni de afaceri in Zagreb.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.