Parlamentul olandez dezbate o noua lege privind eutanasia, care le-ar putea permite persoanelor varstnice "plictisite" de viata sa-si puna capat zilelor.

Potrivit Antena3, au inceput dezbaterile "dreptului de a muri", dupa ce in Olanda au fost stranse peste 100.000 de semnaturi. Insa chiar daca Parlamentul Olandei va aproba acest drept persoanelor sanatoase, procedura de implementare a legii va dura 10 ani.

Influenta campanie olandeza "Dreptul de a muri", activa inca din 1973, a lansat noul "vrijwillig levenseinde"- "liberul arbitru", cere sa se extinda eutanasia dincolo de suicidul asistat pentru persoanele cu boli in faze terminale. Grupul a propus antrenarea personalului non-medical sa administreze o injectie letala persoanelor sanatoase de peste 70 de ani, care "isi considera vietile complete " si doresc sa moara.

Potrivit Wikipedia, Olanda a legalizat eutanasierea inca din 2002, iar Actul Olandez de Eutanasiere stipuleaza ca eutanasia si sinuciderea asistata nu sunt pedepsite daca pacientul sufera de o boala incurabila si isi doreste sa moara. Marea Britanie si Franta permit persoanelor cu boli terminale sa refuze tratamentul , dar nu ajunge pana la a ingadui suicidul asistat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.