11 tigri sibierieni au murit de foame in ultimele trei luni intr-o gradina zoologica din nord-estul Chinei, pentru ca au fost hraniti numai cu oua, din lipsa de resurse, a anuntat agentia China Noua.

Cei 11 tigri au murit de malnutritie, a explicat Liu Xiaoqiang, numarul doi din Biroul pentru apararea animalelor salbatice de la Shenyang, capitala provinciei Liaoning.

Doi tigri ai aceleiasi gradini zoologice a atacat un angajat in noiembrie, pentru ca erau infometate. Barbatul a supravietuit, dar tigri au fost sacrificati.

Dupa acest atac, ceilalti trigri au fost inchisi in custile lor, ceea ce a agravat conditia lor fizica proasta, potrivit agentiei.

China a anuntat luna trecuta ca are aproape 6.000 de tigri in captivitate, insa numai 50-60 in libertate, dintre care 20 siberieni, cele mai puternice feline din lume, transmite NewsIn.

Degradarea mediului din cauza activitatilor umane si braconajului explica scaderea importanta a populatiei de feline.

In prezent, in lume mai sunt 3.200 de tigri in libertate, fata de 20.000 in anii '80 si 100.000 in urma cu un secol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.