Parintele Gabriele Amorth crede ca scandalurile legate de abuzurile sexuale din Biserica Romano-Catolica sunt dovada ca Diavolul isi are lacasul in interiorul Vaticanului.
Parintele Gabriele Amorth, in varsta de 85 de ani, care s-a ocupat timp de 25 de ani cu cazurile delicate de exorcism de la Vatican si a avut de-a face cu peste 70.000 de cazuri de posedari demonice, pune pe seama infiltrarii satanice toate neregulile din interiorul Bisericii Romano-Catolice. Potrivit Times Online, el crede ca o putere dincolo de intelegerea umana este vinovata pentru luptele dintre cardinalii care nu cred in Dumnezeu si preotii care cad in pacat. In plus si scandalurile sexuale petrecute in ultimii ani in Bisericile din Irlanda, Olanda si Germania sunt puse tot pe "spinarea" Diavolului.

Parintele a adaugat ca "Atunci cand cineva vorbeste despre "fumul Satanei" (sintagma folosita de de catre Papa Paul al VI-lea in 1972), in camerele sfinte, atunci se intampla toate aceste nenoroiciri, violenta si pedofilie.

Gabriele Amorth a lansat recent cartea "Memoriile unui Exorcist" , o serie de interviuri cu jurnalistul Vaticanului Marco Tosatti, unde vorbeste si despre atentatul la viata lui Papa Paul al II lea in 1981, in Ajunul Craciunului. Atunci Papa a fost atacat de o femeie cu cu probleme psihice, care l-a aruncat la pamant.

Presedintele Asociatilor Exorcistilor , despre care se crede ca a inspirat preotul din filmul horror "Exorcistul" (1973), a adaugat ca "Diavolul este invizibil, spirit pur, insa poate fi vazut in oamenii pe care ii posedeaza, cu ajutorul durerii si blasfemiei".

Potrivit SkyNews, in 2006, parintele Gabriele Amorth, a acordat un interviu postului de radio al Vaticanului, socand intreaga lume cu declaratiile sale. El a marturisit atunci sa liderul nazistilor Adolf Hitler si dictatorul sovietic Stalin au fost amundoi posedati, arata Daily Mail. Potrivit unui document secret al Vaticanului, lansat recent, Papa Pius al XII a incercat sa faca o sedinta "exorcism de la distanta" asupra lui Hitler, insa fara efect.

Exorcistul Vaticanului a comentat si la adresa lui Harry Potter, acuzand-o pe scriitoare ca le deschide copiilor curiozitatea cu privire la stiintele oculte si magia neagra, adaugand ca "In spatele lui Harry se afla semnatura regelui intunericului, Diavolul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.