Salariatii unei uzine din centrul Frantei, pe care grupul american Sullair Corporation a decis sa o inchida, au anuntat miercuri ca il sechestreaza pe directorul uzinei, pentru a obliga conducerea sa negocieze conditiile acestei inchideri.

Sechestrarile de lideri in timpul conflictelor sociale se inmultesc in Franta din 2009.

Salariatii Sullair Europe il retin de miercuri seara pe noul director al uzinei lor din Montbrison, in departamentul Loire.

"Il retinem pe Yves de Waroquier, care ne-a fost prezentat in aceasta dimineata (miercuri - n.red.) de presedintele Sullair Corporation, Henry Brooks, ca nou coadministrator" al uzinei, pana la inchidere, a declarat o salariata a acestei filiale a grupului american ce construieste compresoare si echipamente penumatice.

Salariatii i-au lasat "sa plece pe Brooks si pe directoarea de resurse umane, care au venit la o reuniune a comitetul companiei, insotiti de circa 10 garzi de corp", dar il retin pe Waroquier, pana cand conducerea va "accepta cu adevarat sa negocieze", relateaza AFP.

Grupul american si-a anuntat in 7 ianuarie intentia de a inchide uzina de la Montbrison, unde lucreaza 112 persoane, dar salariatii critica lipsa unor propuneri precise privind aspectele sociale ale inchiderii, in special salariile compensatorii.

Potrivit secretarului comitetul central al companiei, Didier Bouchet, "salariatii nu inteleg ce li se intampla", pentru ca centrul de la Montbrison "castiga bani" si are numeroase comenzi.

Conform NewsIn, este a treia sechestrare de directori in Loire de la inceputul anului. Patru directori al grupului suedez Akers au fost retinuti timp de peste 24 de ore i n uzina de la Fraisses, la sfarsitul lunii ianuarie, iar doi directori al Siemens VAI MT au fost sechestrati la Saint-Chamond la inceputul lunii martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.